Wat is Pergamano
Wat is nieuw
Cursussen
Gallerie
Gratis patronen
Links
Home

Wat is Pergamano?

"Pergamano" is de merknaam voor een groot assortiment, bestaande uit materialen, gereedschappen, boeken en cursussen voor de fascinerende hobby "Perkamentkunst". Met perkamentpapier kunt U wenskaarten, wanddecoraties, doosjes, lampekapjes, natuurgetrouwe bloemen en andere decoratieve kunststukken creëren.

Wat is Perkamentkunst?

Perkamentkunst is een creatieve hobby waarbij met behulp van diverse materialen uiteenlopende kaarten en werkstukken vervaardigd worden op perkamentpapier. Dit perkamentpapier kan beschouwd worden als een soort imitatieperkament. Het papier is transparant en het heeft een lichtgrijze kleur.

Doordat het heel sterk papier is kan het op verschillende manieren worden bewerkt zonder dat deze bewerkingen het papier beschadigen. Met de zogenaamde Pergamano omsteekpen en Tinta inkt kunnen patronen worden overgetrokken op het perkamentpapier. Deze patronen kunnen vervolgens worden ingekleurd met speciale kleurmaterialen (Perga-Liners, Perga-colors, Dorso-Colors, Pintura, of Pinta-Perla).

Tenslotte is het mogelijk decoratieve randen langs kaarten en werkstukken te maken met zogenaamde perforeerpennen, ciseleerpennen, schaartjes en andere Pergamano attributen. De moeilijkheidsgraad van de verschillende kleur- en priktechnieken varieert en maken de hobby daarmee geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden.  

De Pergamanoproducten

Goed materiaal is natuurlijk de basis bij het uitoefenen van elke hobby. Pergamano International B.V. investeert daarom al meer dan tien jaar in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van hobbymaterialen voor perkamentkunst. Aangestuurd door een deskundige "Design Group" wordt er continu gewerkt aan nieuwe Pergamano Producten of verbetering van oude producten. De materialen variëren van perkamentpapier, verven, inkten en penselen tot boeken, patroonmappen, stempels en diverse perforeer- en ciseleerpennen. De kwaliteit van de producten is uiteindelijk duidelijk terug te zien in het resultaat.